Uuno Turhapuron poika

Uuno luulee olevansa Presidentti ja käskyttää vaimoa. Suomen hallituksella on ongelma. Hallitus on kaatumassa ja siksi palkat ja eläkkeet pitää korottaa kaksinkertaiseksi. Pääministeri keksii ryöstää rikkailta ja antamalla rahat valtiolle, koska verottaminen on liian hidasta puuhaa. Päätetään palkata amerikkalaisia ganstereita ja aloittaa ryöstäminen Vuoristoneuvos Tuurasta.

Elisabeth lähtee vanhempiensa luokse kertomaan naama kuin petolinnun takamuksella, että Uuno on ollut tosi kiihkeä rakkaudessaan.

Pääministeri lähtee Hotelli Kalastajatorpalle tapaamaan amerikkalaisia gangstereita.

Elisabeth ja hänen äitinsä käyvät psykiatrin luona kyselemässä neuvoja Uunon sekoamiseen ja päättävät soittaa Sörsselssönille ja kysyä, että onko hän havainnut Uunossa mitään outoa. Anoppi saakin samalla autokorjaamon esittelyn Body Lanquagella.

Rosvojoukko saa tehtävänsä ja Uuno kaipailee kaviaaria ja jatkettua mersuaan.

Rosvot ryhtyvät heti toimiin. Yksi rosvoista käy Paavo Väyryseksi naamioituneena kutsumassa Tuuran yksityiseen konserttiin, jota isännöi Jörn Donner, joka on samainen rosvo rosvopäällikön kanssa. Kaikki menisi muuten hyvin, mutta kun paikalle saapuu Uuno tuoden Vuoristoneuvokselle tämän unohtamia papereita.

Perhe yrittää selittää Uunolle, ettei tämä ole koskaan ollut presidentti. Kaikki lähtevät Linnaan katsomaan, että miten Uunon käy. Vartijat eivät oikein ole yhtä mieltä Uunon kanssa. Uuno uunottaa Tuuralta tonnin setelin ja usuttaa poliisin hänen kimppuunsa rahanväärennöksestä. Sörsselssön ja Hartikainen leikkii Uunon kanssa presidenttileikkiä, kun poliisit saapuvat.

Uuno tekee viimeisen testin ja on tulla ammutuksi. Tuura pääsee vapaaksi ja Uuno luulee, että kyseessä on koko ajan ollut aprillipila.

Yksi rosvoista esittää Uuno Turhapuron poikaa, joka on aivan samannäköinen ja kuuloinen kuin Uuno. Rosvo kehuu Tuuran vaimoa ja mollaa Tuuraa, joka haluaisi kahvia, mutta joutuu taas telkien taakse.

Rosvo käväisee puistossa kehumassa Elisabethia ja heittäytyy Uunon pojaksi.

Uuno vie appiukkonsa psykiatrille, joka antaa tälle lääkettä.

Rosvot murtautuvat Tuura-yhtymään vaihtaen Tuuran silmälasit toisiin. Tuura saapuu firmaansa rauhallisena ja onnellisena, kun Ilaskivi saapuu myymään olematonta kaivosta "pilkkahinnalla". Tuuran lääkitys pistää suunnitelmat sekaisin.

Rosvopäällikkö hurmaa Hartikaisen, joka on voittanut laihdutuskuurin, jolla katoaa 10 kiloa puolessa tunnissa. Tosin Hartikaiselta lähtee taju ja vara-Hartikainen lähtee takaisin. Hän tulee kertoneeksi Uunolle tämän pojasta ja käy hakemassa hänet. Uuno vie poikansa Urhon kotiinsa ja esittelee suvulle. Tuuralla lääkitys on mennyt perille ja hän aikoo tehdä Urhosta Tuura-yhtymän pääjohtajan. Valitettavasti lääkkeen vaikutus on loppumassa ja se pitää uusia. Kun homma taas toimii, juhlitaan ravintolassa ja Tuura tekee nimityksen. Valitettavasti rosvoilla ei homma oikein tunnu menevän putkeen.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ei tekstitystä.

Kesto: 1h 32 min, valmistusvuosi 1993.

Alkuperäinen nimi: Uuno Turhapuron poika.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on taattua Spede Pasanen-laatua ja sen katsoo mielellään ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

Vesa-Matti Loiri
Jukka Puotila
Tapio Hämäläinen
Marita Nordberg
Marjatta Raita
Anu Hälvä
Juha Laitila
Jukka Laaksonen
Joonas Myllyveräjä
Simo Salminen
Elli Castren
Aarre Karen
Tapani Perttu
Pekka Räty
Tommi Rinne
Antti Virmavirta
Petri Liski
Riitta Väisänen
Pirre Pasanen[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 22.9.2009 21:40:07
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2024